fredag 8. april 2011

Edvins Pizza

Fredag er pizza dag for mange.
Her lager Edvin (15) pizza til familien.
To store, deilige, hjembakte pizzaer.

Edvins Pizza

Bunn:
3 dl lunkent vann
1 1/2 dl olje
en pakke tørrgjær
1 ts salt
1/2 ts sukker
5 dl siktet hvetemel
2 dl sammalt fint hvetemel

Hell tørrgjær, olje og lunkent vann i en bakebolle.
Tilsett mel, sukker og salt etterhvert mens du elter deigen, til deigen har blitt passe smidig.
Det er bedre at deigen er litt klissete enn at den er for tørr.

Deigen forheves på et lunt sted 30 - 40 minutter. Dekk deigbollen med en kjøkkenhåndduk eller plast.

Tøm deigen ut på det godt melete bakebordet, del den i to deler og elt hver del godt med litt ekstra mel.
Kjevle så deigen ut til to store pizza-bunner. (like store som en bakeplate)
Dekk to bakeplater med bakepapir og legg bunnene på platene.
La pizzabunnene heve i 15-20 minutter under et klede, på et lunt sted.

Sett ovnen på 200 grader.

Forstek begge pizzabunnene 1 ca 5 minutter på 200 grader.
(da er du sikker på at pizzaen ikke blir rå i midten)

Ta bunnene ut og avkjøl dem litt før du legger på fyllet.

Edvins Pizzafyll:
ett glass ferdig pastasaus (tomat + urter)
en stor pose revet ost
pepperoni
skinke
peppes små pizzakjøttboller
en rød løk fint hakket
rød paprika i små biter

Når fyllet er spredd ut, og osten fordelt kan pizzaene igjen settes inn i ovnen på 200 grader i ca 5 - 7 minutter.
Pizzaen er ferdig når osten er smeltet og har blitt gylden og fin.

VOILA!
15 åringen har middagen på track, og er dagens helt i søskenflokken når han disker opp med pizza og solo.
:)

GOD helg!!

Ingen kommentarer: