mandag 2. mai 2011

Risotto

Hva er vel bedre, når man ønsker seg litt lett og vårlig mat, enn en vår-risotto.  :)
Ikke tar det så lang tid å lage heller ;)
ca 20 minutter, så er risretten klar til servering.
:)

VÅR Risotto
til 6 personer

500 g risotto ris
2 liter vann
4 buljongterninger ( hønsebuljong)
1 løk
1 hvitløk
1 purre
2 stilker stangselleri
1/2 squash
en pakke sukkererter
en liten bunt frisk oregano
en bunt persille
ev litt strimlet ferdig-grillet kylling-kjøtt.

Kok opp vannet og tilsett buljongterningene.
Hold buljongen varm, men ikke la den koke inn.

Hakk løk og hvitløk og fres det i olje i en gryte.
Tilsett risen, og rør den surrede løken godt inn sammen med finhakket oregano.
Tilsett 1 1/2 dl av den varme buljongen i risen, og rør godt til den har kokt inn i risen.
Tisett så 1 1/2 dl buljong til. Rør godt og la buljongen koke langsomt inn i risen.
Slik fortsetter du helt til nesten all buljongen har kokt inn i risen.
Før du tilsetter siste 1 1/2 dl buljong kutter du purre og squash i små biter og tilsetter i risen.
Dersom du vil ha i kylling (ferdiggrillet i biter) tilsetter du det nå.
 Tilsett resten av buljongen og la den koke inn under omrøring.
Når risen er ferdig er den myk og har litt kremaktig konsistens.
Tilsett Sukkerterter delt i to og fint oppkuttet stangselleri og finhakket persille rett før servering.

Server med hvitløksbaguette eller annet godt brød.
Vakkert, sundt og godt!

:)

Ingen kommentarer: